Fogantatástól a növekedésig

Sziasztok, Veronika vagyok, gyakorló védőnő. A blogommal elsősorban a kismamáknak szeretnék segítséget nyújtani, gyakran felvetett problémákat megválaszolni, és lehetőséget biztosítani az olyan kérdések feltevésére amikre a gondozás során nem került sor.

Elérhetősség:

Várom a kérdéseket, ötleteket, véleményeket a következő e-mail címre: 1vedono@gmail.com
Szeretnél e-mailben értesülni a legfrisseb hírekről, tanácsokról? Itt feliratkozhatsz:

Írd be az e-mail címedet:

Delivered by FeedBurner

Friss topikok

Linkblog

ANYATEJ, SZOPTATÁS – miért, mikor, hogyan? I.

2010.05.01. 09:29 - aVédőnő

Címkék: szoptatás baba anyatej baba mama szülés után

Az anyatej és a szoptatás a baba-mama kapcsolatnak az egyik legfontosabb része, a kötődés kialakulásának alapeleme, ezért szeretném jobban körüljárni a témát. Fél siker, ha az édesanya pszichésen kész a szoptatásra, akar szoptatni. Sokan idegenkednek a szoptatástól ezért az ő meggyőzésükre mindenekelőtt az anyatej előnyeit szeretném kihangsúlyozni a mesterséges táplálékkal szemben:

  1. immunrendszert erősítő immunglobulinok vannak benne,
  2. könnyen emészthető,
  3. megfelelő hőmérsékletű,
  4. nem kell elkészíteni,
  5. mindig kéznél van,
  6. ingyenes,
  7. természetes fogamzásgátló módszer, ugyanis ha a csecsemő 6 hónapos koráig éjszaka is szopizik, minimálisra csökken a teherbeesés lehetősége. Valamint még érdekesség, hogy többen szoptatáskor orgazmusszerű élményről is beszámolnak.

Egészséges újszülöttnek 6 hónapos koráig untig elég az anyatej. Hogy a tévhiteket elkerüljük: az anyatej egyaránt szomjoltó (a legelső kortyok) és egyaránt tápláló-laktató. (ez utóbbi akkor, ha a pici jobban megdolgozza a cicit)

A következő írásban a tejtermelődés és az anyatej tárolásának témáját fogom kifejteni, majd a szoptatás témakörével zárom a sorozatot.

 

Frissítés: 2012.03.09

Kedves Anyuka, Kismama!

Kérlek, az alábbi linken lévő kérdőív kitöltésével segítsd a kismamák tájékozódását támogató oldal elindítását!

Kérdőív a kismamák tájékozódási szokásairól



Azon kismamák, jövendő anyukák tudják felmérésünket támogatni, akiknek van maximum 3 éves korú babájuk, éppen várandósak, vagy a következő 2 évben terveznek babát. A kitöltés mintegy 10 percet vesz igénybe, de bízunk benne, hogy cserébe a válaszaid alapján olyan tájékoztatást, segítséget tudunk nyújtani, amire kismamaként, anyaként valóban szükséged lesz

Kérlek, ha lehetséges, oszd meg a cikket, vagy a kérdőív linkjét az ismerős kismamákkal, hogy minél pontosabb információkat kaphassunk az igényeitekről!

Köszönjük előre is!


Hajdu Veronika
védőnő
bababistro.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://kismamagondozas.blog.hu/api/trackback/id/tr581965981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása