Fogantatástól a növekedésig

Sziasztok, Veronika vagyok, gyakorló védőnő. A blogommal elsősorban a kismamáknak szeretnék segítséget nyújtani, gyakran felvetett problémákat megválaszolni, és lehetőséget biztosítani az olyan kérdések feltevésére amikre a gondozás során nem került sor.

Elérhetősség:

Várom a kérdéseket, ötleteket, véleményeket a következő e-mail címre: 1vedono@gmail.com
Szeretnél e-mailben értesülni a legfrisseb hírekről, tanácsokról? Itt feliratkozhatsz:

Írd be az e-mail címedet:

Delivered by FeedBurner

Friss topikok

Linkblog

Ha szorul a baba....teendők a kicsi székrekedésekor

2010.02.15. 18:31 - aVédőnő

Címkék: egészség baba székrekedés hasfájás baba mama szorulás baba hasfájása

Kétségbeejtő dolog a szülő számára az, ha a kezdeti napi többszöri székelés után a pici napokig nem „produkál”.

Az anyatejes piciknek két csoportját is elkülöníthetjük. Vannak akik naponta 3-4-szer is kakilnak, de más társaik akár 5-6 napig sem. (ez mindaddig természetes, ameddig a pici kedélyállapota jó, nem görcsöl, erőlködik)

A kisbaba szorulására rég bevált módszer a lázmérőzés, (amihez én személy szerint nem ragaszkodnék, nem jó ha a pici csak így képes produktumra és a végbél izmainak sem a megfelelő ezen hatás) hasonló módszer a Glicerines kúpozás is. Viszont ajánlanám itt is a szájon át alkalmazható készítményeket. Ezek a Laevolac, Gripe Water. (székletlazító hatása is van)

Fél éves kor alatt jótékony lehet továbbá egy kis őszibaracklé, kamillatea. (szigorúan cukor nélkül, ugyanis nem jó, ha idejekorán hozzászoktatjuk csemeténket a túlzott cukros ízekhez, valamint a cukrokat még az ő szervezetük nem tudja emészteni és nem utolsó sorban a fogakat is rontja)

Székrekedés esetén fél éves kor felett nyugodtan alkalmazhatjuk a székletlazító gyümölcsöket is, ezek a szilva, (akár lekvár formájában vagy aszalva) és a szőlő. (akár tejpépbe keverve is) A gabonapelyhek is jó hatásúak lehetnek. Fontos még a bő folyadékfogyasztás, és főleg nagyobb gyermekeknél a mindennapi mozgás.

 

Frissítés: 2012.03.09

Kedves Anyuka, Kismama!

Kérlek, az alábbi linken lévő kérdőív kitöltésével segítsd a kismamák tájékozódását támogató oldal elindítását!

Kérdőív a kismamák tájékozódási szokásairól



Azon kismamák, jövendő anyukák tudják felmérésünket támogatni, akiknek van maximum 3 éves korú babájuk, éppen várandósak, vagy a következő 2 évben terveznek babát. A kitöltés mintegy 10 percet vesz igénybe, de bízunk benne, hogy cserébe a válaszaid alapján olyan tájékoztatást, segítséget tudunk nyújtani, amire kismamaként, anyaként valóban szükséged lesz

Kérlek, ha lehetséges, oszd meg a cikket, vagy a kérdőív linkjét az ismerős kismamákkal, hogy minél pontosabb információkat kaphassunk az igényeitekről!

Köszönjük előre is!


Hajdu Veronika
védőnő
bababistro.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://kismamagondozas.blog.hu/api/trackback/id/tr561760980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása