Fogantatástól a növekedésig

Sziasztok, Veronika vagyok, gyakorló védőnő. A blogommal elsősorban a kismamáknak szeretnék segítséget nyújtani, gyakran felvetett problémákat megválaszolni, és lehetőséget biztosítani az olyan kérdések feltevésére amikre a gondozás során nem került sor.

Elérhetősség:

Várom a kérdéseket, ötleteket, véleményeket a következő e-mail címre: 1vedono@gmail.com
Szeretnél e-mailben értesülni a legfrisseb hírekről, tanácsokról? Itt feliratkozhatsz:

Írd be az e-mail címedet:

Delivered by FeedBurner

Friss topikok

Linkblog

Hasfájós, hascsikarós pindúrok...mit tegyünk ha fáj a baba pocija?

2010.02.01. 20:26 - aVédőnő

Címkék: kismama egészség baba hasfájás baba mama szülés után hascsikarás baba hasfájása

A következő témákkal az újszülött és a csecsemőkori hasfájós, hascsikarós pindúrok szüleinek szeretnék segítséget nyújtani néhány jól bevált készítménnyel, praktikával.

 

 Mi okozhat hasfájást?

A szülés utáni napok sok esetben nehezek még a megfelelő táplálékfelvételt illetően, így könnyen megfájdulhat a poci. A tejtermelés úgy igazán a 3-4. nap környékén indul meg (császárral szülteknél ez még kijjebb is tolódhat) és baba-mama is csak próbálkozik. Pár napnak el kell telnie ahhoz, valamikor még több időnek is, hogy a baba „kitapasztalja”, hogy neki mennyi az ideális adag.

  Elegendőnek mondanám a kezdeti 2,5-3 óránkénti szoptatást, mivel gyakoribb mellre tevés esetén könnyen kialakul a hasfájás, hasgörcs ha a kis gyomor nem kap elég időt az emésztésre.

 

Kisbaba hasfájásának, hasgörcsének jelei:

főleg késő délutánra, estére válik nyűgössé a baba, fefele húzza lábacskáit, vígasztalhatatlanul sír.

 

Mit tehetünk ilyenkor?

Ily esetekben a hasmasszázs (körkörösen a belek irányában), pocira fektetés, alkarra fektetés, kis torna is segíthet.

Jótékony (nem gyógyszer) készítmények is a segítségünkre lehetnek. Ezek az Infacol, Gripe Water, Sab Simplex. (az Infacol úgy a leghatásosabb, ha minden etetés előtt egy teli cseppentővel adunk babánk szájába, nem kell megijedni, túl nem adagolhatjuk, ugyanis a bélrendszerből nem szívódik fel) Ha ezen készítmények hatására sem enyhülne a hasfájás és puffadt, kemény volna a pici pocija, gyermekorvoshoz kell fordulni, aki Papaverines görcsoldót ír fel.


A bejegyzés trackback címe:

https://kismamagondozas.blog.hu/api/trackback/id/tr601721006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gezenguzok · http://www.gezenguzok.hu 2010.02.02. 23:11:46

A hasfájás egy csecsemőnél nagyon rossz dolog. Próbáljuk keresni a megoldást, segíteni, de sokszor tehetlenek vagyunk. Nálunk két dolog jött be, ezek közül az egyiket szívesen ajánlom is. Ez pedig a melegítés. Erre jó eszköz a meggymagpárna, illetve egyéb más készségek. Utóbbiak közül a Ducky Duckot említeném, amit - nem véletlenül, saját tapasztalatok alapján - mi is kínálunk választékunkban.
www.gezenguzok.hu/ws/termekek.php?cid=17&tid=260


süti beállítások módosítása